Ga terug

VERVOLGACTIE VRIENDEN WERVEN MEI 2014

"VAN JE VRIENDEN MOET JE HET HEBBEN" krijgt een vervolg!

Muziekvereniging Exelsior Andijk gaat haar vriendenactie, die eind 2013 is gestart, een vervolg geven.

In de 2 komende weken, van maandag12 mei t/m vrijdag 24 mei 2014 gaan de leden van Excelsior op pad om nieuwe 'Vrienden' te zoeken.

In deze tijd dat de overheid ook flink op cultuur bezuinigt en de onkosten voor de vereniging elk jaar hoger worden, is Muziekvereniging Excelsior Andijk op zoek naar extra financiële mogelijkheden. De onkosten van een muziekvereniging zijn niet gering. Denk aan het salaris van de dirigent, huur repetitieruimte, bladmuziek, kleding, organiseren concerten en niet onbelangrijk: instrumenten.

De inkomsten die binnenkomen via de contributie en het oud papier ophalen zijn zeer welkom, maar is niet meer kostendekkend. Excelsior wil mooie concerten kunnen blijven geven en ze wil haar muzikale ambities blijven uitvoeren. En wat is een dorp zonder muziekvereniging!

Als vriend draag je namelijk bij aan een Cultureel Andijk, waarbij de nieuwe èn de oude jeugd de kans krijgt om met muziek zich expressief te uiten. Door het gekort op subsidies wordt het voor orkesten steeds moeilijker om o.a. de opleidingen van jeugdleden te bekostigen en veel ouders kiezen er daarom ook voor om hun kind dan geen muziek te laten maken. Het is wetenschappelijk aangetoond dan Muziek spelen goed is voor de ontwikkeling van het kind.

Voor slechts een klein bedrag per jaar kun je ons helpen om het muzikale gevoel in Andijk levend te houden en krijgt u zelf als vriend ook nog hier en daar een leuke korting. U kunt voor een omgerekend bedrag van 1, 2, of 4 euro per maand al vriend van ons worden, wat eens per jaar automatisch zal worden verrekend.

 In eerste instantie hebben de leden in november 2013 de bestaande donateurs benaderd om 'Vriend' van de vereniging te worden. Dit was een groot succes. Vele donateurs zijn 'Vriend' geworden en geven zo hun waardering aan Excelsior. Nu krijgt dit een vervolg, en wordt ook de rest van  de bewoners van Andijk benaderd om ook 'Vriend van Excelsior' te worden. Heel Andijk kan natuurlijk niet in 1 keer bezocht worden, daarom wordt nu Andijk West benaderd t/m de Hoekweg. Leden komen in bovenstaande periode bij u langs om te vragen of u 'Vriend' wilt worden.

Wat krijgt u als u vriend wordt? In de eerste plaats voldoening dat mede door uw hulp Excelsior kan blijven presteren. Als dank voor uw steun biedt Excelsior u een aantal privileges. Uiteraard heeft u diverse mogelijkheden om de vereniging te blijven steunen, ook mogelijk voor een kleine portemonnee. Hieronder staan de verschillende soorten vrienden op een rijtje:

Als extraatje krijgt u korting voor 2 personen op de toegangsprijs voor het jaarlijkse themaconcert.

Per jaar krijgt u hetzelfde als een Vriend + de mogelijkheid om een muziekstuk uit te kiezen, welke dan gespeeld zal worden tijdens het themaconcert.

Per jaar krijgt u hetzelfde als een Dikke Vriend + een VIP behandeling tijdens het themaconcert.

Elke vriend krijgt bovendien 2 x per  jaar een nieuwsbrief met het wel en wee van de vereniging. Tevens wordt elk jaar onder alle  vrienden een serenade verloot. Voor u zelf of om cadeau te geven.

Er is een eigen website: www.vriendenexcelsior-andijk.nl, waar alle informatie op staat wat met de stichting te maken heeft.

Wilt u zich meteen al opgeven als Vriend van Excelsior? Dat kan natuurlijk! Of heeft u nog vragen?

Stuur een mailje naar: vrienden@excelsior-andijk.nl of stel uw vraag aan het Excelsior-lid die bij u aanbelt de komende 2 weken.

Excelsior wil u graag als "Vriend van de vereniging" begroeten!